• Workshop Heldere Grenzen

Workshop Heldere Grenzen

Ken je dit?                                                          

  • ik heb moeite met “nee” zeggen
  • ik kom chronisch energie tekort
  • ik voel me verantwoordelijk voor “alles” en ga maar door
  • ik zeg vaak: “ik doe het wel”.

Kom dan naar de workshop Heldere Grenzen.

Ik bied een basisworkshop en een vervolgworkshop aan. Deze kunnen ook binnen organisaties uitgevoerd worden.  In deze vorm is de workshop opgenomen in het programma ‘Sterk in je Werk’ van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

Wat bereik je? 

  • bewustzijn van grenzen en behoeftes
  • grenzen kunnen stellen met behoud van de relatie
  • inzicht in waar eigen verantwoordelijkheid begint en ophoudt
  • individueel stappenplan over het bewaken van je grenzen 

Wat ga je doen?

In deze workshop ontdek je hoe jij omgaat met jouw grenzen. Door oefeningen en opdrachten leer je herkennen wanneer je grens bereikt is. Je krijgt inzicht in hoe jij daar nu op reageert. En je krijgt nieuwe manieren aangereikt om je grenzen serieus te nemen, waarbij je ook de ander blijft respecteren. Daarnaast ga je aan de slag met de grenzen wat betreft jouw verantwoordelijkheid. Zo leer je loslaten wat niet aan jou is.

Eveline heeft in haar werk te maken met mensen die het zwaar hebben. Ze leeft erg met hen mee en voelt zich verantwoordelijk voor hen. Ze staat altijd voor ze klaar en krijgt daar veel waardering voor. Toch heeft ze het idee dat het nooit genoeg is wat ze ook doet.
Eveline heeft veel last van vermoeidheid. Aan haar privéleven komt zij nauwelijks toe. Iets fijns en ontspannens voor zichzelf doen, zit er niet in. Ze voelt zich schuldig als ze dat doet.

David werkt in een organisatie waar het uiterste van hem verwacht wordt. Dat past goed bij hem, want hij is zelf ook gewend de lat erg hoog te leggen voor hemzelf. Het ziet altijd waar het nog beter kan en zo bereikt hij ook een boel. Hij is heel goed in wat hij doet.
Davids leven is overvol. Sociaal, sport, kinderen en werk. Hij is gewend hard te werken, dus hij vindt dat dit moet kunnen. Hij gaat maar door. Zo hoeft en kan hij de (over)spanning in zijn lijf ook niet voelen.

Praktische informatie

Kosten per deelnemer: training € 125,- excl. 21% btw en verblijfkosten
Tijdsinvestering: per workshop 3 uur
Data: nader te bepalen
Locatie: nader te bepalen
Aantal deelnemers: 4 tot 10 deelnemers
Aanmelden: Inschrijfformulier