Psychotherapie Utrecht

Loop je vast en weet je niet hoe nu verder, dan kan psychotherapie je weer op weg helpen.

Een therapietraject bestaat uit een reeks sessies waarin je praktisch met je klachten en je doelen aan de slag gaat. Naast nieuwe inzichten levert de therapie vooral nieuwe vaardigheden en ervaringen waardoor je een uitweg vindt voor je problemen.

Een therapeut lost geen problemen voor je op, maar helpt je nare dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken. Daardoor kun je ervoor zorgen dat je minder last hebt van je problemen of ze zelfs helemaal opheffen.

Er zijn veel verschillende vormen van psychotherapie. Je kunt kiezen voor een psycholoog, een psychotherapeut of een integratief therapeut. Ik werk vanuit de integratieve benadering. In deze benadering kijken we naar de totale mens en maken we voor iedereen een passend en persoonlijk behandelplan. Het uitgangspunt is kortdurende therapie (maximaal 15 sessies).

Locatie

De praktijk is gehuisvest in het Hof van Chartreuse, een verzameling gebouwen waarachter een prachtige tuin schuil gaat. Het oudste gebouw was onderdeel van een klooster en dateert uit de veertiende eeuw. De praktijkruimte bevindt zich in het voorhuis van een voormalige boerderij die in de zestiende eeuw is gebouwd. Een historische plek die alle ruimte biedt aan ieders levensvragen.