• Slider Image

Hart voor jezelf – Training zelfzorg

Inhoud
Vaak zijn wij geneigd hard te zijn voor onszelf. We gaan maar door, willen niet te veel  zeuren en zijn er eerder voor anderen dan voor onszelf. Soms weten we niet meer waar precies onze verantwoordelijkheid ligt en waar die ophoudt. Dan gaan we over onze grenzen, we gaan aan onszelf voorbij. Wanneer we daar lang genoeg mee doorgaan, ligt uitputting op de loer. Of we raken gestrest, ervaren spanning in onze contacten en we merken dat we steeds minder kunnen genieten.

In deze training leer je met een open en milde blik naar jezelf te kijken, met hart voor jezelf. Je gaat ervaren hoe jij jezelf welkom kan heten met alles wat bij jou hoort, met je kwetsbaarheid, je eigen onhebbelijkheden en je kwaliteiten. Je gaat aan de slag met het innemen van je eigen plek en bij de ander laten wat van de ander is.

Zo leer je zorg te dragen voor jezelf, je behoeftes, grenzen, gedachten en gevoelens. Ook ga je ervaren hoe je hier op een heldere manier over communiceert, in contact met jezelf en met de ander. Je gaat de signalen van je lichaam herkennen en serieus nemen. Vind je het lastig om hulp of steun te vragen? Je leert het in deze training.

Opzet
De training is een afwisselende combinatie van theorie, zelfreflectie en het trainen van vaardigheden. Daarnaast maken de deelnemers zich een compassievolle levenshouding eigen. Er wordt gebruik gemaakt van theorie en technieken uit de mindfulness, integratieve psychotherapie, systemisch werk, yoga en NLP. Doordat er gewerkt wordt met een kleine groep is er veel ruimte voor individuele aandacht.

Tussen de trainingsdagen door werk je aan een opdracht, waarbij je het geleerde oefent en in de praktijk brengt. Deze opdracht formuleer je aan het eind van de eerste en tweede trainingsdag op basis van je persoonlijke situatie op werk en/of privé. Je sluit de training af met het opstellen van jouw eigen plan van aanpak. Een aanvullend individueel coachingsgesprek tussendoor of achteraf is mogelijk.

Resultaten

 • Meer ontspanning, rust en energie
 • Heldere en open communicatie
 • Overbelasting wordt voorkomen
 • Meer plezier en bezieling in werk en privé
 • Verantwoordelijkheden die je draagt, voelen lichter
 • Je wordt effectiever in de dingen die je doet
 • Je hebt een meer open aandacht voor zowel jezelf als anderen 

Voor wie?
Voor allen die zich persoonlijk willen ontwikkelen en in het bijzonder mensen die met mensen werken zoals:

 • mensen werkzaam in het onderwijs
 • mensen werkzaam in de zorg
 • managers
 • teamleiders
 • HR-adviseurs
 • hulpverleners

In-company trainingen zijn ook mogelijk. Neem hiervoor contact op.

Praktische informatie

Kosten per deelnemer: Voor particulieren € 395,- incl. 21% btw, betaald door de werkgever € 475,- incl. 21% btw
Tijdsinvestering: 3 workshops van 4 uur, tussendoor aan opdracht werken
Data: Start op 22 september, vervolgdata 6 en 27 oktober 2023
Start op 22 maart 2024, vervolgdata 5 en 19 april 2024
Tijden: 13.00-17.00 uur
Locatie: Landhuis in de stad, Park Oog in Al, Utrecht
Aantal deelnemers: 6 tot 10 deelnemers
Aanmelden: Inschrijfformulier

Voortraject
Aan mensen die nog niet eerder een traject of training bij mij hebben gevolgd raad ik aan vooraf een coaching sessie te doen om zo nog meer uit te de training te kunnen halen.

Coronamaatregelen
Indien dit van toepassing is op het moment van de training dan worden in de trainingsruimte alle noodzakelijke maatregelen ter preventie van Corona worden getroffen. Aangezien we werken met kleine groepen, is er alle ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Ook wordt er geventileerd en worden de raakvlakken frequent gereinigd.